Cel putin 11 persoane au murit dupa ce un pod cu lungimea de 720 metri din provincia indoneziana Kalimantanul de Est, o copie dupa celebrul pod Golden Gate din San Francisco, s-a prabusit, iar zeci de masini care circulau pe el in acel moment au ajuns in raul Mahakam, relateaza Daily Telegraph.

Golden Gate de Indonezia s-a prabusit duminicaFoto: Reuters

Peste 30 de persoane sunt date disparute si 39 au fost ranite.

"Este dificil sa stim numarul exact al celor disparuti pentru ca nu stim cate masini si cati oameni au cazut cand podul s-a prabusit", a afirmat purtatorul de cuvant al agentiei pentru gestionarea dezastrelor, care a precizat ca vizibiliatea este "zero" in raul cu adancimi de pana la 40 de metri.

Martorii au povestit ca au auzit un zgomot puternic cand structura a cedat, apoi un autobuz si mai multe masini si motociclete au alunecat in rau. O parte dintre supravietuitori au reusit sa inoate la mal, insa unii dintre ei au fost prinsi sub daramaturi.

Cauza prabusirii nu este cunoscuta deocamdata, insa un cablu de sustinere al podului finalizat in 2002 a cedat in timpul unor reparatii.

Totodata, ministrul pentru lucrari publice a declarat ca structura a fost slabita dupa ce podul a fost in mai multe randuri lovit de vapoare.