Zilele regimului sirian "sunt numarate" dupa votul Ligii Arabe de adoptare a unor sanctiuni economice severe, a afirmat luni ministrul de externe francez, admitand ca "lucrurile avanseaza lent" in directia opririi masurilor de represiune a revoltelor, relateaza AFP.

"Lucrurile avanseaza lent, din nefericire. Insa lucrurile avanseaza pentru ca Liga araba, care are o greutate considerabila, va decide asupra unui numar de sanctiuni care vor izola si mai mult regimul sirian. Zilele lui sunt numarate, este evident, in acest moment este totalmente izolat", a spus ministrul.

Liga araba a aprobat duminica implementarea unor sanciuni economice dure impotriva Siriei, facand astfel presiuni pentru stoparea violentelor regimului lui Bashar al-Assad. Pana acum Liga nu a sanctionat niciodata o tara araba.

"Sper ca ideea coridoarelor umanitare sa nu fie respinsa, pentru ca reprezinta o necesitate. Am facut-o in alte circumstante si este singurul mod de a reduce pe termen scurt martiriul populatiei", a spus Juppe.

El a afirmat ca nu are cunostinte despre faptul ca ONU ar fi respins aceasta idee. "Este o cerinta a Consiliului national sirian, nu sunt eu cel care a avut aceasta idee".

Sambata, seful operatiunilor umanitare din ONU, Valerie Amos, a afirmat ca 1,5 milioane de sirieni au nevoie de un ajutor alimentar, insa a respins ideea coridoarelor umanitare.