Cascadorul elevetian Ives Rossy a zburat, purtand un echipament special cu propulsie, in formatie cu doua avioane L-39C Albatros deasupra Alpilor Elvetieni, potrivit The Telegraph. Supranumit “Jetman”, Rossy a zburat cu ajutorul unui "costum" inventat chiar de el, ce cantareste 55 de kilograme, are o deschidere a aripilor de 2 metri si este actionat de patru motoare.

Ives Rossy, in formatie cu doua avioaneFoto: Captura Telegraph

Inregistrarea il arata pe Rossy cum sare dintr-un elicopter purtand echipamentul de zbor. Pilotul isi porneste motorul si accelereaza aliniindu-se in formatie cu doua avioane Albatros. La finalul zborului deasupra Alpilor Elvetieni, Rossi isi deschide parasuta aterizand in siguranta.

Pilotul elvetian a captat atentia publicului in 2008 cand a zburat cu ajutorul costumului cu propulsie peste Canalul Manecii, din Franta pana in Marea Britanie. Un an mai tarziu, Rossy s-a prabusit in mare, in apropiere de Maroc, in timp ce incerca sa stabileasca un nou record si sa zboare peste stramtoarea Gibraltar. Anul acesta, Rossy a zburat timp de 8 minute deasupra Marelui Canion din SUA.