Presedintele rus Dmitri Medvedev si premierul Vladimir Putin au vizitat vineri mai multi soldati si fermieri, fabrici si sate, in speranta de a strange mai multe voturi pentru alegerile prezidentiale din primavara, relateaza The Guardian. Cei doi lideri au Rusiei s-au orientat, de data aceasta, catre o noua categorie demografica, iubitorii de muzica.

Dmitri Medvedev, care a fost de acord sa se retraga din alegerile prezidentiale de anul viitor in favoarea lui Vladimir Putin, a inceput joi campania electorala, cu o vizita la o scoala din nord-vestul orasului Petrozavodsk. El a fost invitat de un grup de balerine sa se alature unui dans traditional.

"Nu voi dansa, inca mai am intaniri", a incercat sa se scuze Medvedev. Presedintele rus a dansat, in cele din urma, brat la brat cu o tanara balerina, dupa care a inceput un joc care implica batutul palmelor intr-un anumit ritm.

In incercarea de a-si reinvia imaginea, presedintele Medvedev a vorbit vineri, in cadrul unei intalniri cu ocazia Zilei Mamei in Rusia, despre pasiunea sa pentru muzica rock.

"Cand eram student, ascultam numai muzica straina si muzica rock", a spus Medvedev. "Apoi am fost surprins sa descopar muzica etnica. Acum imi place sa ascult muzica din diferite locuri, in situatii diferite. Chiar si atunci cand lucrez, muzica etnica te calmeaza", a mai declarat presedintele rus.