​O jurnalista a postului de televiziune France 3 a fost batuta cu cruzime si agresata sexual de mai multi barbati joi, la Cairo, relateaza AFP, la scurta vreme dupa ce o jurnalista americana a declarat ca a fost violata de politistii egipteni.

Jurnalista Caroline Sinz era insotita de cameramanul sau si mergeau pe o strada care ducea spre Piata Tahrir si Ministerul de Interne, locul ciocnirilor violente dintre manifestanti si fortele de ordine din ultimele zile.

"Ne pregateam sa filmam pe strada Mohamed Mahmoud in momentul in care am fost atacati de tineri de paisprezece sau cincisprezece ani", a declarat jurnalista.

"Am fost atacati de o multime de oameni. Am fost batuta de un grup de tineri si de adulti care au smuls hainele de pe mine", a povestit Caroline Sinz. Ea a precizat ca a fost atinsa intr-un mod care "corespunde definitiei de viol".

"Cateva persoane au incercat sa ma ajute, insa fara nici un rezultat. Am fost linsata. Totul a durat in jur de trei sferturi de ora, dupa care am putut sa fug. Am crezut ca voi muri", a relatat jurnalista franceza, adaugand ca si cameramanul a fost batut.

Dupa ce a fost ajutata de cativa egipteni, Caroline Sinz s-a intors la hotel si a anuntat Ambasada Frantei de la Cairo, inainte de a fi consultata de un medic.

O alta jurnalista americana de origine egipteana, Mona al-Rahawy, a anuntat pe contul sau de Twitter ca a fost eliberata joi din arest, dupa ce a fost agresata sexual de politisti.

"Dupa ce ca m-au batut, acesti caini (politistii) m-au supus la cele mai rele agresiuni sexuale", a povestit jurnalista. "Cinci sau sase politisti mi-au atins si mi-au ciupit sanii si partile genitale, incat nu-mi mai dadeam seama cate maini imi intraseara in pantaloni", a explicat jurnalista.