Soldatii mexicani au confiscat mai mult de 15.3 milioane de dolari, descoperiti intr-o masina in orasul Tijuana, de la granita cu Statele Unite, au anuntat autoritatile, citate de Reuters. Biroul Procurorului General a precizat ca militarii au mai gasit in vehicul bijuterii si mai multe pachete cu cocaina.

O captura recordFoto: Reuters

Potrivit informatiilor, banii au fost descoperiti vinerea trecuta, in timpul unei misiuni de patrulare.

Autoritatile sunt de parere ca masina se indrepta spre o cladire folosita ca centru financiar de Cartelul Sinaloa, unul dintre cele mai periculoase din Mexic.

Marti, oficialii mexicani au prezentat presei din Mexico City gramezile de hartii de 100 de dolari, confiscate in urma actiunii de saptamana trecuta.

Reuters precizeaza ca banii confiscati reprezinta cea de-a doua captura ca marime din ultimii ani, dupa ce, in 2008, soldatii au descoperit peste 26 de milioane de dolari in statul Sinaloa.

Incepand din 2006, de cand presedintele Felipe Calderon a trimis armata si politia federala sa se lupte cu cartelurile, peste 41.000 de persoane au murit in Mexic in confruntarile legate de traficul de droguri.