Consiliul militar aflat la conducerea Egiptului a fost de acord sa alcatuiasca un nou guvern care sa se afle la putere pentru organizarea alegerilor prezidentiale inainte de luna iulie, cedand astfel solicitarilor protestatarilor, au declarat politicieni care au luat parte la discutiile de marti, citati de Reuters.

Protestatari in Piata Tahrir, in jurul ambulantelorFoto: Reuters

Potrivit acestora, alegerile parlamentare care vor avea loc incepand cu 28 noiembrie se vor desfasura conform programului, dupa ce violentele care au avut loc in timpul protestelor recente a ridicat mai multe intrebari referitoare la posibilitatea organizarii acestora de catre armata.

Intre timp, zeci de mii de protestatari s-au adunat in Piata Tahrir marti, la circa 9 luni de la revolutia care a daramat regimul lui Hosni Mubarak, cerand ca efectele revolutiei sa fie vizibile.

"Din pacate, regimul nu a cazut", a declarat un manifestant. Intr-un banner din piata, liderul consiliului militar, Mohammad Hussein Tantawi, apare langa Hosni Mubarak.

Bilantul violentelor dintre protestatari si fortele de ordine din ultimele 4 zile se ridica la 36.

Guvernul egiptean si-a inaintat duminica demisia Consiliului Suprem al Fortelor Armate, insa nu se stie pana in prezent daca aceasta a fost oficial acceptata. Potrivit unor surse militare, Consiliul Suprem al Fortelor Armate va accepta demisia de indata ce ajunge la un acord cu privire la un nou prim-ministru.

Citeste si: