Guvernele Uniunii Europene ar putea ajunge marti la un acord preliminar privind anuntarea de noi sanctiuni impotriva Iranului, informeaza Reuters. Astfel, 190 de persoane sunt amenintate cu inghetarea activelor si cu interdictia de a calatori, potrivit declaratiilor unor diplomati.

Diplomati sub protectia anonimatului au declarat ca noile masuri vizeaza industrii precum transportul maritim, iar acestea urmeaza sa fie adoptate la urmatoarea reuniune a ministrilor de externe europeni, din 1 decembrie.

Uniunea Europeana ar putea decide urmatorii pasi in ceea ce priveste presiunile asupra programului nuclear al Teheranului in zilele urmatoare, la Bruxelles, potrivit diplomatilor.

Franta a cerut luni inghetarea activelor bancii centrale a Iranului, precum si oprirea achizitiilor de petrol iranian. Marea Britanie a ordonat, de asemenea, suspendarea legaturilor financiare cu Iranul.

Canada va interzice, de altfel, exportul catre Iran a tuturor marfurilor utilizate in industria petrochimica, de petrol si gaze, ca parte a unui pachet international de sanctiuni, a anuntat ministrul de externe John Baird.