Cel putin 13 persoane prezente la o intalnire a transsexualilor in New Delhi (India) au fost ucise duminica, intr-un incendiu de proportii, transmite YahooNews!, citand oficiali locali. Seful Departamentului de Pompieri, A.K. Sharma, a declarat ca peste 40 de persoane au fost ranite in incendiu.

Sharma a declarat ca la adunare luau parte circa 2.000 de persoane.

Seful pompierilor a fost contrazis insa de doi participanti, care au spus ca numarul celor prezenti era de cel putin 4.000 de persoane, iar locul intalnirii era supraaglomerat.

Ministrul Sanatatii din New Delhi, A.K. Walia, a declarat ca incendiul pare sa fi fost provocat de un scurtcircuit la instalatia electrica.

Incendiul a izbucnit duminica seara si s-a extins rapid printre corturile ridicate in estul orasului, cu ocazia adunarii de trei zile a "eunucilor", asa cum sunt cunoscuti transsexualii sau travestitii in India.

Martorii au relatat pentru The Telegraph momentele de groaza in care si-au vazut prietenii prinsi in infernul de foc. "Servisem ceai unor activisti din Haryana cand cortul de deasupra noastra a explodat pur si simplu cu flacari mari", a declarat unul dintre participanti, Swapna Kumari.

Guvernul din Delhi investigheaza informatiile potrivit carora organizatorii adunarii nu au obtinut aprobare de la Departamentul de Pompieri.

Telegraph scrie ca, in India, termenul de "eunuc" este folosit in legatura cu travestitii si transsexualii.

"Eunucii" indieni sunt marginalizati, nu reusesc sa faca rost de locuri de munca si deseori recurg la cersetorie sau prostitutie pentru a se intretine.