Oficialii europeni sunt criticati si ridiculizati dupa o decizie recenta care le interzice producatorilor de apa imbuteliata sa se foloseasca de afirmatia ca "apa previne sau impiedica deshidratarea". Oficialii de la Bruxelles au adoptat o astfel de decizie dupa ce, spun ei, nu au fost gasite probe in acest sens dupa o investigatie care a durat 3 ani. "E stupid. Moneda euro arde, Uniunea Europeana se destrama, iar noi avem functionari europeni foarte bine platiti, care se ocupa de ale apei si ne interzic dreptul de a spune ceea ce este evident. Daca este un episod care sa demonstreze nebunia proiectului european, atunci acesta este", spune Roger Helmer, europarlamentar britanic, citat de The Telegraph.

Producatorii de apa imbuteliata risca chiar si doi ani de inchisoare daca ignora decizia Bruxelles-ului.

Hotararea birocratilor de la Bruxelles vine si in contradictie cu regulamentele autoritatilor responsabile in domeniul sanatatii din unele state membre. In Marea Britanie de exemplu, Autoritatea Nationala pentru Sanatate recomanda populatiei sa bea zilnic cel putin 1,2 litri de apa, pentru a impiedica deshidratarea.

Profesorul Hahn, de la Institutul pentru Studiul Hranei si Nutritiei din Leibniz, spune ca CE a facut o noua greseala cu reglementarea privind apa imbuteliata, iar hotararea ar trebui retrasa.

Regulamentele impuse de Comisia Europeana legate de standardele produselor alimentare din statele membre sunt adesea criticate. Hotararile privind interzicerea de la comercializare a bananelor indoite si a castravetilor curbati au fost retrase in 2008, dupa ce au primit critici din toate partile.