Seif al-Islam Gaddafi, fiul fostului lider libian Muammar Gaddafi, a fost arestat in sudul Libiei, a anuntat sambata ministrul Justitiei si drepturilor omului din Consiliul National de Tranzitie, Mohammed al-Allagui, citat de AFP.

Saif al-Islam, dupa ce a fost capturatFoto: Reuters

"Seif al-Islam, cautat de Tribunalul Penal Internatinal, a fost arestat in sudul tarii", a spus ministrul, care a refuzat sa ofere detalii suplimentare.

O sursa din "Consiliul thowar (revolutionarii)" din Tripoli, un colectiv de fosti combatanti rebeni, a confirmat arestarea sa in regiunea Oubary.

Potrivit marturiei celor care l-au prins, Seif al-Islam a cerut sa fie ucis.

"Contrar a ceea ce se spune in unele ziare, nu ne-a propus bani, ne-a cerut sa-i tragem un glont in cap si sa-l aducem mort la Zenten", a povestit Al-Ajmi al-Atiri, seful brigazii care l-a arestat.

"Spunea ca este ranit, are trei degete taiate. Seif al-Islam a explicat ca a fost ranit in urma unui bombardament al NATO", a a daugat acesta.

Mai multe zvonuri despre arestarea lui Seif al-Islam, considerat succesorul tatalui sau, au aparut sambata dimineata in capitala libiana. Muammar Gaddafi a fost ucis dupa arestarea sa de luptatorii CNT, in 20 octombrie, la Syrte.

Tribunalul Penal International a emis in 27 iunie un mandat de arestare pe numele lui Seif Al-Islam si al tatalui sau, acuzati de crime impotriva umanitatii comise in perioada represiunii revoltei libiene. Fostul sef al serviciilor secrete libiene, Abdallah Al-Senoussi, despre care se crede ca s-a refugiat in Mali, este si el vizat de un mandat de arestare emis de TPI.