Presa americana a difuzat imagini cu un protestatar al miscarii Ocupati Wall Street, despre care a scris ca este de origine romana, plin de sange pe fata dupa ce a fost batut de politie in timpul violentelor produse joi dupa-amiaza la New York, scrie Mediafax.

Brandon WattsFoto: YouTube

Printre sutele de persoane retinute la New York in cursul incidentelor violente de joi seara se numara Brandon Watts, un protestatar in varsta de 19 ani care, potrivit blogului Washington Post, este cetatean american de origine romana.

Brandon participa de cateva saptamani la protestele de la New York organizate de miscarea Ocupati Wall Street. Luni a revenit in Parcul Zuccotti, dupa ce participase la un mars in Washington DC

Potrivit presei americane, joi dupa-amiaza Brandon a fost batut de agentii de politie in cursul incidentelor din Parcul Zuccotti. Tanarul de 19 ani a fost lovit in cap cu un baston si a suferit o fractura craniana. Presa americana a difuzat imagini in care tanarul este plin de sange pe fata.

New York Daily News a precizat ca Brandon este unul dintre cei mai activi protestatari, fiind primul care a montat un cort in Parcul Zuccotti din New York.

Politia sustine ca Watts, care ar face parte din grupul de hackeri anarhist Anonymous, a fost agresiv joi dupa-amiaza, aruncand cu baterii spre fortele de ordine si atacandu-l pe un agent. In plus, el s-ar fi opus retinerii, s-ar fi dezechilibrat si s-a lovit cu capul de beton.

Insa numerosi jurnalisti sustin ca adolescentul de origine romana a fost lovit in cap cu un baston de un agent de politie.

Site-ul de stiri DNAinfo.com afirma ca Brandon Watts este originar din Romania si se afla in Statele Unite de 11 ani. Informatia este confirmata de blogul Washington Post.

Potrivit blogului citat, Brandon era unul dintre cei mai tineri protestatari, dar si cel care a dat cea mai mare bataie de cap organizatorilor si medicilor.

A purtat o masca specifica miscarii Anonymous, sustinand ca este membru al temutilor hackeri si declarand adeseori ca este nerabdator ca protestatarii sa se ciocneasca cu fortele de ordine. Dar, precizeaza bloggerita americana, a fost respectuos cu fortele de ordine tot timpul.

Pe toata perioada marsului, Brandon s-a aratat nesabuit. La un moment dat, a incercat sa ia un cerb mort, spunand ca vrea sa-l jupoaie pentru a-si face o haina de blana. Alta data, s-a umplut de sange pe picioare, in timp ce marsaluia cu picioarele goale.

Brandon a spus si ca ani intregi a trait singur in paduri si ca venea in oras doar cand se simtea singur. "Sunt ca un soldat", i-a spus Brandon bloggeritei americane.