Cel putin 177 de manifestanti au fost arestati si sapte politisti au fost raniti joi, la New York, in cursul manifestatiilor care au marcat doua luni de la infiintarea miscarii Occupy Wall Street, relateaza AFP.

Protestatar OccupyFoto: Reuters

Dupa doua zilei de la evacuarea taberelor din parcul Zuccotti, manifestantii Occupy Wall Street s-au mobilizat, intr-o atmosfera tensionata, sub stricta supraveghere a politiei. Mai multe ciocniri au izbucnit dimineata intre manifestantii si politistii de pe Wall Street, unde mai multe strazi au fost inchise pentru a impiedica demonstrantii sa se apropie de Bursa.

In Los Angeles, politia a evacuat o tabara anti-Wall Street, iar 20 de persoane au fost arestate. La Washington, peste 300 de persoane au marsaluit fara sa produca incidente pe cel mai vechi pod care traverseaza raul Potomac.

Primarul New York-ulului, Michael Bloomberg a declarat ca nu au avut loc perturbari majore. "Adevarata stire pentru ziarele de maine este ca nu au fost mai multi de atat", a adaugat el.

Aproximativ 1.000 de persoane au manifestat joi dupa-amiaza in Union Square din Manhattan. Multi dintre protestatari, studenti si membri ai sindicatelor studentesti, au denuntat mai ales costul in crestere al educatiei. Alti manifestanti au ales sa isi prezinte mesajul in metrou.

La caderea serii, cateva mii de persoane s-au strans in Foley Square pentru ultimul protest al zilei, loc in care se afla si sediile mai multor tribunale din Manhattan.

Actiunea "Occupy Wall Street" a debutat la New York, in Zuccotti Park, la 17 septembrie, organizatorii afirmand ca protestele lor impotriva influentei banilor in politica americana si a nedreptatilor sistemului financiar sunt modelate dupa valul de revolte din lumea araba.