Un profesor din Africa de Sud a fost macelarit cu o maceta intr-o sala de curs, in fata elevilor socati, care sustineau un examen, a relatat presa locala, preluata de FoxNews. Guilford Shapo (53 de ani) a fost ucis la scoala Masehlong, in orasul nordic Polokwane, in timp ce supraveghea elevii din clasa a saptea aflati in examen.

Postul de radio SABC a anuntat ca fratele profesorului, un barbat in varsta de 40 de ani, a fost pus sub acuzare pentru crima.

"Am fost alertati de elevi, care tipau si fugeau din sala de clasa", a declarat directorul institutiei de invatamant, Noko Moabelo.

"Shapo era singurul profesor barbat din scoala. Ca femei, niciuna dintre noi nu a riscat sa se apropie de suspect", a declarat Moabelo.

Vecinii au auzit tipetele elevilor si s-au repezit spre scoala, reusind sa-l imobilizeze pe suspect, care ciopartea cadavrul victimei.

FoxNews precizeaza ca violentele afecteaza multe scoli din Africa de Sud.

Miercuri, un profesor in varsta de 46 de ani a fost arestat in apropiere de Johannesburg, fiind acuzat ca a violat 11 elevi.

Un sondaj de opinie prezentat in iulie a indicat faptul ca 29% din reprezentantii conducerilor scolilor sud-africane sunt de parere ca agresiunile sexuale facute de profesori reprezinta o problema majora in salile de curs.

Potrivit statisticilor politiei, rata criminalitatii in Africa de Sud ramane una dintre cele mai mari din lume, in fiecare zi inregistrandu-se circa 40 de crime.