Fratia musulmana siriana ar accepta o interventie turca in Siria, pentru a proteja populatia impotriva violentelor comise de regimul de la Damasc, a declarat joi, la Istanbul, liderul in exil al acestei formatiuni, Riad Shakfa, citat de AFP.

"Poporul sirian ar accepta o interventie (in Siria) venind dinspre Turcia, mai degraba decat din partea Occidentului, daca este vorba de protejarea civililor", a declarat Shakfa, intr-o conferinta de presa.

Pe de alta parte, premierul turc Recep Tayyip Erdogan a reprosat comunitatii internationale ca nu reactioneaza destul de ferm impotriva represiunii opozitiei, afirmand ca alta ar fi fost situatia daca aceasta tara ar fi produs mai mult petrol.

"Pare ca Siria nu este supravegheata de comunitatea internationala cu atentia pe care o merita pentru ca nu este suficient de bogata in resurse energetice", a declarat Erdogan, in cadrul unui forum regional la Istanbul.

El a spus ca Siria nu se bucura de aceeasi atentie ca Libia deoarece "ea nu detine destul petrol" si a acuzat puterile internationale, fara a invoca un stat anume, ca isi manifesta "apetitul" pentru Libia, pastrand insa tacerea fata de "masacrele" din Siria.