Liderii kuweitieni au convocat joi o reuniune de criza, dupa ce in ziua precedenta mii de manifestanti au luat cu asalt sediul Parlamentului, cerand demisia primului ministru, membru al familiei regale Al Sabah, relateaza AFP.

Emirul Kuweitului, seicul Sabah Al-Ahmad Al-Sabah, prezideaza o reuniunea extraordinara a guvernului, potrivit presei locale. Emirul are putea de a dizolva Parlamentul si guvernul.

Parlamentul si-a anulat o sedinta programata joi din cauza pagubelor provocate de manifestanti.

Mii de manifestanti, insotiti de deputati ai opozitiei, au fortat miercuri seara portile Parlamentului si au patruns in sala principala a cladirii, unde au intonat imnul national, inainte de a iesi, cateva minute mai tarziu.

Acest protest este fara precedent in Kuweit.

Manifestantii au incercat initial sa se indrepte spre resedinta primului ministru, scandand "Poporul vrea plecarea premierului", dar au fost blocati de fortele de ordine.

Manifestatia a fost organizata la apelul opozitiei, care cere demiterea premierului, seicul Nasser Mohammad al-Ahmad Al-Sabah, si dizolvarea Parlamentului.

Blocul de opozitie urmeaza sa se reuneasca joi pentru a "evalua situatia dupa evenimentele de miercuri", potrivit deputatului de opozitie Daifallah Buramia.

Un scandal de coruptie agita scena politica din Kuweit de mai multe saptamani. Potrivit presei, deputatii pro-guvernamentali au primit mita in valoare de sute de milioane de dolari.