​Politia americana a arestat miercuri un barbat in varsta de 21 de ani, suspectat ca ar fi implicat in misterioasele focuri de arma auzite in apropierea Casei Albe, scrie Reuters, dupa ce agentii federali au gasit doua gloante care au lovit resedinta oficiala, iar unul dintre ale a atins un geam blindat.

Casa AlbaFoto: Agerpres

Oscar Ortega-Hernandez a fost retinut de autoritatile statului Pennsylvania intr-un hotel din apropiere de Indiana, potrivit informatiilor oferite de serviciul secret american.

Serviciul secret a declarat miercuri ca unul dintre gloante a lovit un geam blindat al Casei Albe, insa a fost oprit de protectia balistica a sticlei. Celalalt glont ar fi lovit partea exterioara a constructiei, potrivit purtatorului de cuvant al Serviciului Secret, Edwin Donovan.

Proiectilele au fost gasite in partea de sud a Casei Albe, in vecinatatea resedintei private a presedintelui, acolo unde sunt amplasate dormitorul matrimonial si dormitorul Lincoln, precum si camerele ce pot fi locuite de familia prezidentiala.

Ofiterii de securitate au auzit impuscaturile la aproximativ 730 de metri sud de resedinta presedintelui, iar doua masini au fost observate dupa ce paraseau in viteza zona. Una dintre masini a fost abandonata in apropierea Casei Albe, iar la bordul acesteia s-a gasit o pusca semi-automata.

In seara accidentului, presedintele Barack Obama si sotia sa Michelle nu se aflau in oras.