Biroul premierului britanic David Cameron a respins criticile celor care cer ca pisica oficiala de la Downing Street 10 sa fie data afara pentru ca "nu-si face treaba", transmite YahooNews! Motanul Larry a fost acuzat dupa aparitia recenta a unui soarece la o cina oficiala guvernamentala desfasurata la resedinta premierului britanic.

Larry the CatFoto: Reuters

Pisica in varsta de 4 ani a ajuns la resedinta din Downing Street anul trecut, pentru a ajuta la combaterea rozatoarelor, dupa ce camerele de luat vederi ale unui post britanic au surprins "un sobolan de dimensiuni mari" in cladirea executivului de la Londra.

Un purtator de cuvant al premierului David Cameron a declarat insa ca, de cand a ajuns in cladirea Downing Street 10, Larry a prins trei soareci. Oficialul a spus ca pisica nu va fi concediata, adaugand: "Larry aduce o multime de bucurii unui numar mare de oameni".

YahooNes! scrie, citand BBC, ca Larry este o pisica salvata de la adapostul Battersea Dogs and Cats Home.

Motanul e inzestrat cu "o puternica pornire de vanator" din perioada in care traia pe strazi.

Ingrijirea lui Larry nu este finantata de contribuabilii britanici, fiind, pana de curand, asigurata de angajatii din Downing Street 10 din propriile buzunare. Recent, Larry a fost vedeta unei gale de strangere de fonduri, menita sa adune banii necesari ingrijirii sale.