Comandantul bazei bulgare din Antarctica, care a suferit un atac de cord vinerea trecuta, a fost salvat in urma unei operatiuni comune desfasurate de Brazilia si Chile, la care au luat parte nave ale marinei militare, un avion si un elicopter, transmite Novinite, citand o declaratie a Ministerului de Externe de la Sofia. Iordan Iordanov a fost victima unui infarct la 11 noiembrie, cu doar cateva ore inainte sa ajunga pe baza aflata pe insula Livingstone.

Iordanov se afla pe nava braziliana "Admiral Maximiliano", de unde echipajul bazei urma sa fie transportat spre insula cu elicopterele.

Iordanov a inceput sa se planga de dureri puternice de piept, iar electrocardiograma efectuata a indicat faptul ca bulgarul suferise un atac de cord.

Comandantul navei braziliene a ordonat ca vasul sa se intoarca pe Insula King John, unde Iordanov a fost stabilizat intr-o baza militara chiliana. Ulterior, el a fost transportat la spitalul "Magela" din Punta Arenas, cu un mic avion chilean.

Iordanov a declarat pentru publicatia 24 Ore ca se simte mai bine, insa va trebui sa ramana urmatoarele 6-8 zile in spital, inainte ca doctorii sa decida daca poate fi dus inapoi in Bulgaria.