Politistii elvetieni au evacuat marti protestatarii anti-bancari din Lindenhof, o piata aflata intr-una dintre cele mai vechi parti din Zurich, la doar cateva ore dupa o actiune similara a fortelor de ordine din New York impotriva demonstrantilor anti-Wall Street, transmite Reuters.

Interventie in forta a politiei elvetieneFoto: Reuters

Cei circa 50 de manifestanti au primit un ultimatum ca in 20 de minute sa paraseasca zona in care isi instalasera corturile, in urma cu o luna de zile.

Politia din Zurich a precizat ca 31 de demonstranti au fost arestati, dupa ce s-au opus "in mod pasnic" ordinului de evacuare.

Potrivit Reuters, la inceputul protestelor, manifestantii s-au strans initial in Paradeplatz, cea mai importanta piata din centrul financiar al Elvetiei, inainte de a se muta in Lindenhof.

"Consiliul Local a curatat deja Paradeplatz in 17 octombrie, astfel incat bancherii sa nu fie nevoiti sa intre in dialog cu demonstrantii. Acum, protestul este complet sufocat", a declarat Juso, aripa de tineret a Partidului Socialist.

Actiunea politistilor elvetieni a venit la cateva ore dupa ce sute de politisti din New York, purtand casti si scuturi, au evacuat manifestantii care protestau de aproape doua luni in parcul Zuccotti din metropola impotriva sistemului financiar.