​Cancelarul german Angela Merkel a declarat luni ca Europa trebuie sa evolueze pas cu pas catre o uniune politica, afirmand ca zona euro, afectata de criza datoriilor, a dus continentul in "cel mai greu ceas al sau de la cel de-al Doilea Razboi Mondial", relateaza Reuters.

In discursul sau in fata delegatilor partidului sau Crestin Democrat, Merkel nu a oferit solutii pentru rezolvarea crizei, insa a afirmat ca Germania va trebui sa faca mai multe sacrificii.

"Provocarea generatiei noastre este sa terminam ce am inceput in Europa, adica sa infaptuim, pas cu pas, o uniune politica. Europa este intr-unul din cele mai grele ceasuri, daca nu cel mai greu, de dupa al Doilea Razboi Mondial", a declarat ea.

Merkel a atras atentia asupra faptului ca Germania are o responsabilitate la adresa partenerilor si este si ea vulnerabila daca celelalte state din zona euro sunt atinse de criza, amintind faptul ca 60% din exporturile Germaniei se duc in UE.

"Problemele irlandezilor sunt probleme slovacilor, problemele grecilor sunt problemele olandezilor, problemele Spaniei sunt problemele noastre. Responsabilitatea noastra nu se termina la granitele noastre", a afirmat cancelarul.

"Partea cea mai grea este ca aceasta criza nu s-a intamplat peste noapte, este rezultatul deceniilor de greseli, si nu o putem rezolva dintr-o singura miscare. Avem un drum lung si greu in fata".