Ministerul Apararii din Rusia va dota armata cu 10.000 de rachete si cateva zeci de mii de fluturasi de badminton pentru a antrena lunetistii, un sport "foarte util", pe care presedintele Dmitri Medvedev l-a promovat recent inclusiv printr-un meci cu premierul Vladimir Putin, relateaza AFP, citand cotidianul Izvestia.

Meciul de badminton Medvedev vs. PutinFoto: Captura YouTube

"Acest sport este util mai ales pentru formarea lunetistilor de elita, pentru ca urmarirea fluturasului antreneaza muschii oculari, intareste sistemul cardio-vascular si contribuie la viteza de reactie," a declarat seful departamentului de Formare fizica din cadrul ministerului.

Un purtator de cuvant al ministerului a declarat insa pentru AFP ca "praticarea badmintonului nu va fi obligatorie pentru toti militarii".

La finalul lunii octombrie, Dmitri Medvedev a fost subiect de gluma din partea mai multor bloggeri, dupa ce Kremlinul a difuzat un clip de doua minute in care presedintele prezinta beneficiile badmintonului, un sport care te "ajuta sa iei decizii rapid".

Cu racheta in mana, seful statului se confrunta cu premierul Vladimir Putin, cel care detine centura neagra la judo. Putin, un obisnuit al aparitiilor sportive in presa, urmeaza sa candideze in 2012 pentru un nou mandat la presedintie.