Fostul premier italian Silvio Berlusconi, care a demisionat din functie sambata seara, a declarat ca este gata sa se intoarca la putere, scrie FoxNews, citand o scrisoare postata de politicianul italian pe pagina sa de Facebook. Documentul a fost trimis de Berlusconi catre un partid conservator minuscul din Italia, formatiunea La Destra. Berlusconi a demisionat sambata seara, dupa ce deputatii italieni au adoptat pachetul de masuri economice solicitat de Uniunea Europeana pentru reducerea datoriei si impulsionarea economiei.

Silvio BerlusconiFoto: Reuters

In scrisoarea adresata partidului de dreapta, Berlusconi a declarat ca este mandru de actiunile sale in perioada crizei economice si ca este dispus sa se intoarca la putere cu ajutorul celor din La Destra

"Sunt mandru de ceea ce am reusit sa realizez in acesti trei ani si jumatate, care au fost marcati de o ciza internationala fara precedent", i-a scris Berlusconi liderului formatiunii conservatoare, Francesco Storace.

"Sper ca voi putea sa incerc impreuna cu voi drumul guvernarii", a scris Berlusconi.

Berlusconi a vorbit si de revola parlamentara care l-a fortat sa demisioneze. "In final, logica santajului marunt si a oportunismului a triumfat - cel mai vechi viciu din politica italiana", a afirmat el.

Silvio Berlusconi a demisionat sambata seara din functia de premier, dupa ce deputatii italieni au adoptat pachetul de masuri economice solicitat de Uniunea Europeana pentru reducerea datoriei si impulsionarea economiei. Senatul de la Roma aprobase documentul cu o zi inainte.

Berlusconi, care a pierdut majoritatea in Parlament, a declarat ca va demisiona imediat dupa votarea legilor si ar putea fi inlocuit cu fostul comisar european Mario Monti.

Mii de persoane s-au strans in centrul Romei, pentru a saluta plecarea lui Berlusconi din fruntea Guvernului, dupa trei mandate de premier.

Manifestantii au strigat "Clovnul, clovnul" la trecerea coloanei lui Berlusconi, au cantat, au dansat si au desfacut sticle de sampanie in momentul anuntarii demisiei. Fostul premier s-a declarat "intristat" de reactia demonstrantilor.