Politia germana a identificat o legatura intre o serie de crime nerezolvate desfasurate pe parcursul a 7 ani in care au fost vizati, in principal, proprietari ai unor mici afaceri, printre care si doua fast-food-uri kebab, si o celula neonazista, informeaza Spiegel Online.

In timpul unei investigatiei a trei suspecti neonazisti, in legatura cu uciderea unei politiste in 2007 si cu spargerea unei banci, politia germana a descoperit arma folosita intr-una dintre cele mai misterioase serii de crime ale Germaniei, cunoscuta drept “crimele doner” sau “crimele kebab”, din cauza faptului ca cele 9 victime, 8 de origine turca si una de origine greaca, detineau mici afaceri printre care se numara 2 fast-fooduri kebab, un aprozar, o croitorie, o florarie si un atelier de copiat chei.

Procurorul federal Rainer Griesbaum a declarat ca mortile celor 9 persoane vor fi tratate, de acum inainte, ca acte de terorism, informeaza BBC News. “Avem suficiente dovezi sa atribuim crimele unui grupari de extrema dreapta”, se arat intr-un comunicat al Biroului Procuraturii Federale Germane.

Printre dovezi se numara un DVD, pregatit pentru a fi trimis agentiilor de stiri si centrelor culturale musulmane, cu material de propaganda pentru un grup numit “National Socialist Underground” si cu detalii care sa sugereze o cunoastere amanuntita a crimelor.

Breakthrough in Germany's "Doner murders" casede euronews-en