Un sarb din Kosovo a murit miercuri din cauza ranilor provocate intr-un schimb de focuri dintr-o suburbie din Kosovska Mitrovica, au declarat surse medicale, citate de AFP. Victima a decedat in timpul interventiei chirurgicale, au dezvaluit aceleasi surse.

Politia a indicat anterior ca trei persoane de nationalitate sarba, inclusiv un politist, au fost ranite in schimbul de focuri. Ceilalti doi raniti se afla in "stare stabila".

Purtatorul de cuvant al politiei din Kosovo a precizat ca victimele au fost ranite intr-o suburbie formata din etnii mixte, insa politia "nu stie daca acesta este un conflict interetnic".

Guvernul kosovar a emis rapid un comunicat de presa prin care condamna ferm actele de violenta. Guvernul a facut apel la "calm si maturitate" si le-a cerut cetatenilor "sa se abtina de la orice act de violenta".

Kosovo este locuit in mare parte de albanezi, iar majoritatea sarbilor locuiesc in partea de nord, in apropierea granitei cu Serbia. Schimbul de focuri se produce intr-un moment in care tensiunile sunt in crestere in nordul Kosovo, unde minoritatea sarba se opune din septembrie incercarilor Pristinei de a controla doua puncte de trecere la granita cu Serbia.

Ciocnirile violente dintre sarbii din Kosovo si fortele NATO au facut numeroase victime in randul manifestantilor si al soldatilor si au ingreunat eforturile de reconciliere ale Uniunii Europene intre Belgrad si Pristina.

Kosovo si-a proclamat independenta in 2008, insa Serbia refuza s-o recunoasca. Pana in prezent, independenta Kosovo a fost recunoscuta de 85 din cele 193 de tari membre ONU, inclusiv Statele Unite, si de 22 de tari din cele 27 de tari membre ale UE.