Un fost ofiter de politie britanic spune ca a fost platit de tabloidul New of The World pentru a spiona 90 de persoane, inclusiv pe printul William, timp de opt ani, informeaza Yahoo News.

Ofiterul Derek Webb a declarat pentru BBC ca a inceput sa lucreze ca detectiv particular pentru News of the World in 2003. Webb spune ca a lucrat ca agent secret pentru ziarul britanic pana in luna iulie, adica pana in momentul in care a izbucnit scandalul interceptarilor telefonice la compania News Corp.

"Am avut multe sarcini in acea perioada", a afirmat Webb. "Nu stiam niciodata cand mi se va cere sa fac ceva. Puteau sa ma sune fie ziua, fie noaptea...si putea fi oriunde in tara", a mai spus fostul politist britanic. Misiunile de supraveghere erau stabilite de "cativa" jurnalisti de la News of the World, a precizat Webb.

Printre tintele lui Derek Webb se numarau printul William, fosta iubita a printului Harry, Chelsy Davy, fostul procuror general Lord Goldsmith si parintii actorului Daniel Radcliffe, actorul principal din "Harry Potter".

Webb a fost, de asemnea, platit pentru "a-i supraveghea pe cei doi avocati ai victimelor din scandalul interceptarilor telefonice, facand presiuni ca acestia sa-si inceteze activitatea", potrivit The Guardian.

Webb spune ca s-a hotarat sa vorbeasca dupa ce compania News International nu i-a mai platit serviciile.