Studentul Pius Heinz din Germania a castigat turneul World Series of Poker desfasurat la Las Vegas, primind un premiu in valoare de 8.72 milioane de dolari in bani lichizi, transmite USAToday. Heinz (22 de ani) l-a invins in competitia finala pe cehul Martin Staszko.

Pius HeinzFoto: Reuters

"Sa fiu sincer, nu stiu ce voi face cu banii. Probabil ca familia mea va primi mai multe cadouri", a spus studentul in varsta de 22 de ani, la finalul unei competitii maraton de Texas Hold 'em, o varianta a jocului de poker.

Heinz, care este din Koln, a primit bratara acordata castigatorilor concursurilor WSOP de la campionul din 2010, Jonathan Duhamel.

"Este cea mai fericita zi din viata mea. Dar nu-mi vine sa cred ce se intampla - este ireal", a spus studentul din Germania.

Staskzo, un geniu al sahului, s-a plasat pe locul doi, cu un premiu de 5.43 de milioane de dolari. "Nu sunt niciodata fericit daca nu castig. Dar nu e rau. Locul doi e bun", a spus cehul.

AP noteaza ca, la inceputul jocului final, cei doi au fost intrebati daca accepta pe loc banii oferiti celui de pe locul al doilea: Heinz a spus ca da, Staszko a raspuns ca nu.

Tuneul a inceput in iulie, iar jucatorii au trebuit sa plateasca 10.000 de dolari pentru taxa de inscriere.

Concursul a avut loc la Rio All-Suite Hotel & Casino, in apropiere de celebrul Las Vegas Strip.