Un grup de demonstranti care participa la actiunea Occupy Wall Street, ce protesteaza impotriva influentei banilor in politica americana si a nedreptatilor sistemului financiar, planuieste sa organizeze "un mars istoric" intre New York si capitala federala americana, transmite pagina de internet a postului PIX11. Manifestantii urmeaza sa plece miercuri, la pranz, din parcul Zuccotti, si spera sa ajunga la Washington in doua saptamani.

Proteste la New YorkFoto: Reuters

Cateva zeci de demonstranti vor merge pe jos cei 380 de kilometri.

Potrivit lui Kelly Brannon, organizatorul marsului, grupul de manifestanti va creste pe masura ce se va indreapta spre sud, mai multi sute de persoane anuntand deja ca se vor alatura protestatarilor de-a lungul rutei.

Obiectivul manifestantilor este sa ajunga la Washington pana la 23 noiembrie, data limita la care un Comitet al Congresului trebuie sa decida daca aproba extinderea, de catre presedintele Barack Obama, a reducerilor de taxe implementate de fostul lider de la Casa Alba, George W. Bush.

Manifestantii Occupy sustin ca de aceste taieri de taxe si impozite beneficiaza doar americanii bogati.

Demonstrantii care vor lua parte la mars au declarat ca intentioneaza sa doarma in corturi sau sa caute adapost in casele voluntarilor.

Actiunea "Ocupati Wall Street" a debutatla New York, in Zuccotti Park, la 17 septembrie, organizatorii afirmand ca protestele lor impotriva influentei banilor in politica americana si a nedreptatilor sistemului financiar sunt modelate dupa valul de revolte din lumea araba.

In cateva saptamani, miscarea "Occupy Wall Street" s-a extins in 30 de orase americane.

Desi protestele au fost in majoritate pasnice, intre politisti si manifestantii din mai multe orase (New York, Oakland, Detroit) au mai avut loc confruntari violente, sute de oameni fiind arestati.