Iranul "nu are nevoie de bomba atomica" pentru a infrunta Washingtonul si pe aliatii sai, a sustinut marti presedintele iranian Mahmoud Ahmadinejad, in timp ce Agentia Internationala pentru Energie Atomica (AIEA) se pregateste sa publice un raport ce ar confirma suspiciunile occidentalilor cu privire la o activitate nucleara militara iraniana, relateaza AFP.

"Statele Unite, care au 5.000 de bombe atomice, ne acuza cu nerusinare ca fabricam arma atomica, insa ei trebuie sa stie ca daca noi vrem sa taiem mana pe care au intins-o peste lume nu avem nevoie de bomba atomica", a declarat Ahmadinejad, citat de site-ul televiziunii de stat din Iran.

"Ne putem atinge obiectivele folosind gandirea, cultura si logica", a adaugat presedintele iranian, acuzand SUA ca fura bogatiile popoarelor si le umilesc.

"Daca Statele Unite vor sa tina piept natiunii iraniene, vor regreta raspunsul nostru", a avertizat el.

Agentia Internationala pentru Energie Atomica (AIEA) urmeaza sa publice miercuri un nou raport care ar trebui, potrivit occidentalilor, sa aduca noi indicii care sa sustina acuzatiile potrivit carora Teheranul lucreaza, in pofida dezmintirilor sale, la fabricarea unei arme nucleare.