Medicul personal al lui Michael Jackson, Conrad Murray, a fost gasit vinovat de ucidere involuntara, in cazul mortii starului, anunta CNN. Conrad Murray risca acum o pedeapsa de pana la patru ani de inchisoare si pierderea dreptului de a practica medicina. Judecatorul a dispus plasarea sa in arest, urmand ca sentinta sa fie pronuntata la 29 noiembrie.

Conrad MurrayFoto: Reuters

Procurorii Curtii Superioare din Los Angeles au sustinut, in timpul procesului de sase saptamani, ca Murray, in varsta de 58 de ani, a dat dovada de o "neglijenta criminala" in ingrijirile medicale acordate megastarului si, in special, in administrarea de propofol, un sedativ foarte puternic, pe care Michael Jackson il folosea pe post de somnifer si care i-a cauzat decesul, pe 25 iunie 2009, la varsta de 50 de ani.

Moartea lui Michael Jackson a fost cauzata de "intoxicatie acuta cu propofol", in asociere cu doua sedative. Murray, care era medicul personal al megastarului, a recunoscut ca i-a administrat cantaretului acest medicament in dimineata zilei in care acesta a murit.

Un juriu format din sapte barbati si cinci femei a ajuns la acest verdict dupa doua zile de deliberari, vineri si luni.

Avocatii apararii au sustinut ca acest caz este unul de neglijenta, care ar trebui sa fie audiat de catre consiliul medical de stat. Avocatii au mai spus in timpul procesului ca artistul si-a injectat singur o doza mortala de propofol in timpul in care medicul Murray nu se afla in camera starului.

"Daca ar fi fost altcineva, in locul lui Michael Jackson, ar mai fi acest doctor aici, azi?" a spus avocatul medicului Ed Chernoff.

Sute de fani ai lui Michael Jackson s-au adunat in fata Curtii Superioare din Los Angeles si au scandat "Vinovat! Vinovat!" in timp ce verdictul era anuntat.