Premierul italian Silvio Berlusconi neaga zvonurile potrivit carora ar urma sa demisioneze in urmatoarele ore, titreaza Reuters. Supus unei presiuni imense din partea pietelor internationale si a membrilor rebeli din propriul partid, premierul italian a decis sa isi joace ultima carte si sa se agate de putere, estimeaza agentia de stiri.

Silvio BerlusconiFoto: Reuters

Pietele financiare pariau pe o demisie a lui Berlusconi, reactionand la zvonuri din presa italiana. In urma zvonurilor demisiei, bursa a inregistrat o crestere in timp ce nivelurile obligatiunilor au inceput sa se destinda, in ciuda problemelor politice din Italia.

Actiunea premierului de a nega zvonurile a cauzat o reactie inversa pe pietele financiare, indicand felul in care o astfel de decizie este vazuta de actorii economici.

In prima parte a zilei de luni, Giuliano Ferra, editor al ziarului Foglio si fost ministru considerat unul dintre apropiatii lui "Il Cavaliere", a scris pe site-ul lui ca "este clar ca Silvio Berlusconi urmeaza sa demisioneze. Este o chestiune de ore, unii spun chiar de minute".

Franco Bechis, editor al ziarului de centru-dreapta Libero, a scris si el pe Twitter ca premierul va demisiona luni seara sau marti dimineata.

Berlusconi a scris insa pe pagina sa de Facebook ca "zvonurile demisiei mele sunt lipsite de orice fundament."

Luni dimineata, obligatiunile guvernamentale au inregistrat cea mai mare crestere din 1997.

Duminica, premierul italian a declarat ca va ramane la putere si a negat ca ar fi pierdut sustinerea partidului in urma unei rebeliuni interne. Surse politice au anuntat ca, in cadrul unei intalniri din seara zilei de duminica, lideri din partid i-au cerut sa isi inainteze demisia insa Berlusconi nu s-a lasat convins.