Principalele doua partide politice din Grecia, care au reusit duminica seara sa ajunga la un acord politic pentru a forma un guvern de uniune nationala, au convenit ca alegerile anticipate sa aiba loc la 19 februarie, potrivit AFP, care citeaza un comunicat al ministerului grec de finante.

In cadrul unei intalniri care a avut loc in paralel cu cea a celor doi lideri de partid Giorgios Papandreou si Antonis Samaras, doua delegatii din cadrul Pasok (socialisti) si Noua Democratie (dreapta) au convenit ca "data cea mai potrivita pentru alegerile" anticipate este "19 februarie", potrivit sursei citate.

Liderul opozitiei Antonis Samaras a sustinut si in cursul saptamanii trecute ideea organizarii unor alegeri parlamentare anticipate, care sa aiba loc imediat ce planul de salvare european pentru Grecia ar fi fost pus in aplicare. El a acceptat, duminica noapte, sa participe la un guvern de uniune nationala pentru a permite ratificarea planului anticriza, pana la sfarsitul acestui an, cu conditia ca ulterior sa fie stabilita data alegerilor.

Prim-ministrul George Papandreou s-a pronuntat, anterior, impotriva alegerilor anticipate, declarand ca situatia financiara a tarii nu permite nicio perioada de instabilitate.

In cursul reuniunii bipartite pe tema alegerilor, in afara de ministrul de Finante Evangelos Venizelos, care va conduce delegatia greaca la eurogrupul de luni de la Bruxelles, a participat si Petros Christodoulou, care se afla in fruntea agentiei de gestionare a datoriei publice, se mai arata in comunicat.