Un seism de 5,6 magnitudine a zguduit sambata seara statul Oklahoma din centrul Statelor Unite, pentru a doua oara in aceeasi zi, dupa un prim cutremur de 4,7, a anuntat centrul american de geofizica (USGS), citat de AFP.

Institutul, care anuntase initial un cutremur de 5,2 magnitudine, a precizat ca este vorba de un eveniment rar in acest stat, dar nu a raportat deocamdata victime sau pagube materiale.

In schimb, o televiziune locala, KJRH, care citeaza serviciile de urgenta din comitatul Lincoln, a anuntat pagube semnificative.

Cotidianul Oklahoma City - principalul oras din acest stat, situat la circa 70 km de epicentrul seismului, a precizat ca al doilea cutremur a fost resimtit pana in nordul Texasului.

Epicentrul cutremurului, care a avut loc la ora locala 22,53 (03,53 GMT, duminica), a fost localizat la sase km este de oraselul Sparks, la o adancime de cinci km.

Pentru a evita limitarile scalei Richter, seismologii, in special cei americani, au recursa la scala denumita "magnitudinea momentului". Conceputa in 1977, ea masoara energia degajata de un cutremur de pamant.