Unul dintre pasagerii care s-au aflat in avionul Boeing 767 in zborul care s-a incheiat cu o aterizare spectuloasa "pe burta", in siguranta, pe aeroportul din Varsovia a filmat inauntrul aeronavei momentele aterizarii si cele imediat dupa, cu evacuarea pasagerilor si echipele de urgenta care au sosit la fata locului.

Filmul, cu o durata de 8 minute, arata pasageri stand aplecati, in pozitia de siguranta pentru aterizarea de urgenta, in timp ce pilotul aminteste instructiunea de a pastra centurile legate. Ulterior, acestia aplauda aterizarea cu succes si apoi se imbulzesc spre iesire.

Cameramanul amator surprinde chiar o pasagera care se impiedica alergand spre autobuzele care ii transporta departe de aeronava. Mai multe echipe de urgenta ajung la fata locului.

Clipul se incheie cu imagini din aeroport.

Pasagerii care s-au aflat marti, 1 noiembrie, in avionul companiei LOT care a aterizat fortat la Varsovia, dupa ce a avut probleme la trenul de aterizare, si-au spus rugaciunile, plangeau si-si luau la revedere unii de la altii, a declarat ruda uneia dintre persoanele aflate la bordul aparatului Boeing 767.

Potrivit informatiilor, pasagerii au fost dusi intr-un centru medical, unde au fost examinati de doctori.

Pe de alta parte, pilotul aparatului este laudat de presa poloneza pentru modul profesionist in care a reusit sa aterizeze aeronava.

Presedintele companiei LOT, Marcin Pirog, a declarat ca echipajul, format din capitanul Tadeusz Wrona si copilotul Jerzy Szwartz, a realizat o "aterizare de urgenta perfecta", care a facut ca nimeni sa nu fie ranit.

"A fost pentru prima data cand un avion LOT a trebuit sa aterizeze fara trenul de aterizare scos", a spus Pirog, afirmand ca astfel de aterizari nu se termina intotdeauna cu bine.

Televiziunile poloneze au transmis in direct aterizarea avionului, care a atins solul cu burta, inainte de a se opri. Echipele de interventie stropisera in prealabil pista cu o spuma speciala, pentru a preveni un incendiu. In plus, dupa ce aparatul s-a oprit, pompierii s-au grabit sa-l stropeasca cu apa si spuma.

Presedintele polonez Bronislaw Komorowski, care a vorbit cu pilotul la telefon, a anuntat ca-i va decora pe membrii echipajului cu decoratii de stat: "Tuturor celor implicati vreau sa le multumesc din toata inima".