Liderul gruparii de gherila Farc din Columbia, Alfonso Cano, a fost ucis intr-un raid militar, a confirmat presedintele Juan Manuel, potrivit BBC. Aceasta este cea mai grea lovitura primita de Farc, potrivit lui Manuel, care i-a cerut organizatiei sa se autodesfiinteze.

Alfonso Cano, liderul FARC (anul 2000)Foto: Agerpres/AP

Ministrul Apararii a precizat ca Alfonso Cano a fost ucis intr-un operatiune desfasurata in muntii din sud-vestul Columbiei.

Columbia oferise o recompensa de aproape 4 milioane de dolari pentru orice informatie referitoare la Cano, care ar fi putut duce la prinderea sa.

Imagini cu liderul Farc mort, caruia ii lipsea celebra sa barba, au fost transmise la televizunile din Columbia.

Cano, in varsta de 63 de ani, a fost depistat in tabara din jungla cu ajutorul unor interceptari telefonice. El era liderul gruparii din 2008, dupa ce predecesorul sau a murit in urma unui infarct, insa devenise inca din anii 1990 liderul ideologic al gruparii.

Fortele Armate Revolutionare din Columbia - FARC, grupare marxista considerata terorista de guvernul columbian, SUA si UE, si-a pierdut din forta in ultimii 10 ani, dupa ce armata a inceput o puternica misiune ofensiva la adresa sa.