Un Airbus A380 al companiei australiene Qantas care efectua un zbor de la Singapore la Londra a fost nevoit sa aterizeze la Dubai, dupa o avarie la motor, a anuntat compania care pe 4 noiembrie 2010 a imobilizat flota de avioane mari Aribus, dupa un incident similar, relateaza AFP.

Un purtator de cuvant al companiei a declarat pentru BBC ca cele doua incident nu sunt legate intre ele.

Dupa patru ore de zbor, pilotul a apreciat ca este "absolut important" sa devieze aparatul, tinand cont de o problema cu presiunea uleiului in motorul numarul patru, a precizat o purtatoare de cuvant a Qantas.

"Conform procedurilor, motorul a fost oprit si avionul a aterizat fara probleme in Dubai, doua ore si jumatate mai tarziu", cu 258 de pasageri si 25 de membri ai echipajului, a adaugat ea.

Qantas a imobilizat pentru control aeronavele sale A380 in urma unei grave avarii la un motor Rolls-Royce, la 4 noiembrie 2010, care a constrans unul dintre aparate sa aterizeze de urgenta la Singapore. Qantas si-a reluat apoi zborurile spre Londra la 10 noiembrie.

Rolls-Royce si Qantas au semnat in iunie un acord in baza caruia producatorul britanic de motoare s-a angajat sa acorde companiei aeriene despagubiri de 95 de milioane de dolari australieni (70 de milioane de euro).

Qantas detine in prezent zece avioane A380.

Compania a fost implicata intr-un scandal cu angajatii, care a dus la inghetarea zborurilor la inceputul saptamanii. Comisia pentru protectia consumatorilor din Australia a cerut companiei sa despagubeasca pasagerii afectati de protest.