​Armata chineza accepta recruti cu o constitutie mai solida si nu va mai respinge candidati care au pe corp tatuaje ce ies in evidenta, a relatat presa oficiala, citata de AFP. Decizia a fost luata ca urmare a dorintei de a atrage noi recruti, in special tineri educati.

Soldati din Armata de EliberareFoto: Agerpres

AFP scrie ca Armata de Eliberare a Poporului, care numara 2.3 milioane de persoane, se afla in prezent intr-o ofensiva de imagine pentru a atrage recruti, in mod special din randul comunitatii studentilor, considerata mai bogata si mai conectata la trendurile momentului.

Ca urmare, armata a relaxat standardele rigide ale examinarilor medicale, pentru cei care se inscriu in aceasta iarna, potrivit unei informatii publicate de Beijing News pe pagina electronica a Ministerului Apararii.

Armata a anuntat ca recrutii ce au pe fata sau pe gat tatuaje cu diametrul mai mic de doi centimetri vor fi acceptati in randurile sale.

In plus, vor fi primiti in armata si candidatii barbati care cantaresc cu 25% mai mult decat "greutatea standard".

AFP scrie ca schimbarile in politica de recrutare vin in contextul in care armata chineza urmareste sa atraga mai multi tineri, in special educati, care o vor ajuta sa se modernizeze.

Ministerul Apararii de la Beijing a decis, de asemenea, sa ofere anual 6.000 de yuani (944 de dolari) fiecarui student care se angajeaza in armata, pentru a-i ajuta sa-si plateasca studiile.