Guvernul italian a adoptat miercuri seara o serie de noi masuri anticriza in cadrul unui consiliu extraordinar al ministrilor, inaintea summitului G20 care se va deschide joi, la Cannes, a declarat o sursa guvernamentala, citata de AFP.

Silvio BerlusconiFoto: Reuters

Guvernul a aprobat "un amendament care reia masurile pe care presedintele consiliului le-a indicat in scrisoarea sa catre Uniunea Europeana" de saptamana trecuta, a indicat aceeasi sursa, fara a da mai multe detalii in ceea ce priveste masurile.

Aceste masuri sunt incluse intr-un amendament la legea bugetului si ar trebui sa fie completate ulterior printr-un decret- lege, care sa contina alte masuri.

Silvio Berlusconi a insistat sa vina joi, la summitul G20 de la Cannes, cu un prim set de masuri destinat cresterii economice si de reducere a datoriei colosale a Italiei, in valoare de 1900 de miliarde de euro, adica aproximativ 120% din PIB, in incercarea de a salva tara de la o criza a datoriilor.

Printre masurile discutate in presa se numara liberalizarea profesiilor reglementate, modernizarea infrastructurii, liberalizarea economiei, vanzarea de active publice sau simplificarea procedurilor administrative. Italia a fost tinta atacurilor de pe pietele financiare, dupa decizia Greciei de a supune unui referendum planul de salvare european.