Statele membre din zona euro si G20 se vor reuni joi dimineata, la Cannes, in cadrul unui mini-summit dedicat situatiei din Grecia, inainte de intalnirea principalelor state dezvoltate si emergente, dupa cum a anuntat presedintia franceza, citata de AFP.

Presedintele francez Nicolas Sarkozy "se va intalni la ora locala 10.30 cu reprezentantii tarilor din zona euro, membre G20", a transmis Palatul Elysee. Este vorba de Franta, Germania, Italia si Spania, ultima tara avand statutul de invitat al G20.

Reprezentantii Comisiei Europene, ai Uniunii Europene, ai Bancii Centrale Europene si ai FMI vor fi, de asemenea, prezenti.

Atena i-a infuriat pe europeni prin decizia de a supune unui referendum de mare risc planul de salvare a tarii propus saptamana trecuta la Bruxelles, dupa mai multe saptamani de negocieri.

O prima intalnire intre Franta, Germania, institutiile europene, FMI si Grecia a avut loc miercuri seara, la Cannes, in incercarea de a restabili calmul inaintea Summit-ului G20, care va incepe joi si va continua pana vineri.

Premierul guvernului italian, Silvio Berlusconi, a adoptat miercuri seara, la Roma, la o intalnire cu consiliul de ministri, un set de masuri anti-criza inaintea Summit-ului G20.