Israelul a decis marti seara sa construiasca 2.000 de locuinte in Ierusalimul de Est si Cisiordania si sa inghete temporar transferul de fonduri catre Autoritatea Palestiniana, in replica fata de admiterea "Palestinei" in UNESCO, relateaza AFP.

Nabil Abu Rdainah, purtator de cuvant al presedintelui Mahmoud Abbas a descris decizia Israelului de a bloca temporar transferul de fonduri catre Autoritatea Palestiniana ca fiind "inumana", potrivit Reuters.

Presedintia palestiniana a reactionat imediat, acuzand Israelul de intentia de a "accelera distrugerea procesului de pace", potrivit unui purtator de cuvant al presedintiei palestiniene.

"Aceste masuri au fost luate de principalii opt ministri si de premierul Benjamin Netanyahu in replica la votul de la UNESCO", potrivit sursei citate.

Organizatia ONU pentru Educatie, Stiinta si Cultura (UNESCO) a decis luni admiterea "Palestinei" ca membru cu drepturi depline al agentiei ONU, cu107 de voturi pentru, 52 abtineri si 14 voturi impotriva.

Casa Alba a comunicat ca votul in favoarea admiterii "Palestinei" in cadrul UNESCO este "prematur" si contraproductiv".

La randul sau, Guvernul israelian considera ca admiterea "Palestinei" in cadrul UNESCO indeparteaza perspectivele ajungerii la un acord de pace.