Pana la doua treimi din nasterile care au loc in unele tari din Africa nu sunt inregistratem a atras atentia luni organizatia internationala Plan International, in ziua in care omenirea marcheaza venirea pe lume a locuitorului cu numarul 7 miliarde, potrivit AFP.

Copii sudaneziFoto: Reuters

Potrivit organizatiei, in Liberia sunt inregistrate doar 16% din nasteri, iar in Niger 32%.

Organizatia Plan International subliniaza necesitatea inregistrarii nou-nascutilor in aceasta zona a lumii, unde populatia se dubleaza la fiecare 20 de ani si unde exista un mare deficit de scoli, spitale si locuinte.

"Multi copii sunt privati de acces la educatie si, in absenta certificatelor de nastere, ei sunt ca si invizibili, fara acces la drepturile lor fundamentale", se arata in comunicatul publicat la Dakar.

Un raport recent al ONU estimeaza ca numarul locuitorilor Africii va creste de peste trei ori in secolul al XXI-lea.

Populatia Terrei a depasit luni pragul istoric de 7 miliarde de locuitori, potrivit estimarilor ONU. Pragul de 6 miliarde de locuitori a fost atins in 1999. ONU l-a ales atunci pe Adnan Nevic, un bebelus nascut la Sarajevo, ca fiind locuitorul simbolic cu numarul 6 miliarde de pe planeta. De aceasta data, ONU a evitat sa desemneze un "castigator" in avans, mai multe tari urmand sa revendice faptul ca pamanteanul cu numarul 7 miliarde s-a nascut pe teritoriul lor.