Autoritatile tunisiene au emis un mandat international de arestare pentru Suha Arafat, vaduva fostului lider palestinian Yasser Arafat, anunta BBC News.

Potrivit ministerului de justitie din Tunisia, Suha Arafat este suspectata de implicare in acte de coruptie cu familia fostului presedinte tunisian Zine al-Abidine Ben Ali.

Suha Arafat obisnuia sa petreaca mult timp in aceasta tara si a facut afaceri cu sotia lui Ben Ali, Leila Trabelsi, scrie BBC.

Potrivit AFP, Suha a respins acuzatiile.

"Tunisia a emis un mandat de arestare impotriva doamnei Arafat sub acuzatia de implicare in cazuri de coruptie financiara, impreuna cu familia sotiei lui Ben Ali", a declarat un purtator de cuvant al ministerului justitiei.

Familiile Ben Ali si Trabelsi au controlat mare parte din economia Tunisiei.

Dupa moartea lui Yasser Arafat in 2004, vaduva fostului lider palestinian a primit cetatenie tunisiana si a fondat, impreuna cu Trabelsi, o scoala internationala in orasul Cartagina.

Relatiile dintre cele doua s-au racit si, in 2007, Suhei Arafat i-a fost retrasa cetatenia tunisiana si a fost expulzata din tara.

Fostul presedinte tunisian Ben Ali a fost inlaturat de la putere in luna ianuarie a acestui an, in urma primei revolte populare care a declansat "primavara araba". Acesta s-a refugiat impreuna cu familia in Arabia Saudita.

Guvernul interimar din Tunisia a deschis anchete impotriva a zeci de persoane suspectate de coruptie in timpul celor 23 de ani in care Ben Ali a fost la putere.

Instantele tunisiene i-au condamnat pe Ben Ali si pe Trabelsi, in lipsa, pentru furt, coruptie si alte acuzatii, pe care acestia le-au negat.

Legatura dintre familia Arafat si Tunisia dateaza din anii '80, cand Organizatia pentru Eliberarea Palestinei a fost exilata si si-a stabilit sediul in Tunis.

Vaduva lui Arafat ar locui in prezent in Malta.