​Personalul navigant al companiei Air France se afla, sambata, in prima din cele 5 zile anuntate de greva, anunta AFP. Angajatii sunt nemultumiti de intentia companiei de a reduce personalul. Air France promite ca, pe perioada grevei, sa asigure 80% dintre zboruri, insa nu exclude anularea in ultimul moment a unor curse aeriene. MAE ii sfatuieste pe romani care au programate zboruri cu Air France sa contacteze, in prealabil, compania pentru reconfirmarea orarului curselor.

AFP scrie ca Air France a anulat numai sambata dimineata 10 zboruri din Franta, unele dintre ele avand ca destinatie New York, Montréal, Los Angeles, Tokyo, Abou Dhabi si Douala.

Ministerul Roman al Afacerilor Externe i-a avertizat inca de vineri pe cetatenii care doresc sa calatoreasca in /din Franta, ca sindicatele personalului companiei aviatice AirFrance au anuntat organizarea unei greve in perioada 29 octombrie - 2 noiembrie 2011. Astfel, o parte din zboruri vor fi anulate, iar o parte vor inregistra intarzieri.

MAE a mai precizat ca vor fi afectate in principal zborurile cu plecare de pe aeroporturile din Paris: Orly si Charles de Gaulle.

Ministerul de Externe afirma ca, pentru a evita aparitia unor situatii neplacute pe parcursul deplasarii in/din Franta, cetatenii romani care au programate zboruri cu compania Air France sunt sfatuiti sa contacteze, in prealabil, compania pentru reconfirmarea orarului curselor.