​21 de muncitori si-au pierdut viata si alti 7 au fost raniti, sambata dimineata, in China, in urma unui accident suferit de vehicului care ii transporta pe calea ferata, catre o linie de cale ferata aflata in constructie, in nord-vestul tarii, anunta AFP, citand agentia China Noua. Numarul total al muncitorilor care se aflau in vehicul nu a fost anuntat.

Accidentul s-a produs in comitetul Lintao, din provincia Gansu, in apropierea santierului de constructie a liniei de cale ferata care va lega Lanzhou de Chongqing. Deocamdata nu se stie daca aceasta linie de cale ferata va fi una destinata trenurilor de mare viteza.

China a decis sa inghete aproape toate proiectele pentru trenurile de mare viteza, iar milioane de lucratori risca sa ramana pe drumuri. Accidentul feroviar din iulie, cand 40 de oameni si-au pierdut viata, a pus frana ambitiilor Chinei in ceea ce priveste crearea unei retele gigant de trenuri de mare viteza. Planuri de sute de miliarde de dolari sunt inghetate pentru moment, iar Ministerul Cailor Ferate are datorii de peste 300 miliarde dolari, scrie presa internationala. Oficialii par sa-si fi dat seama ca s-au grabit cu constructia liniilor fara a tine cont de normele de calitate necesare, insa marele pericol de acum se refera la faptul ca cei sase milioane de lucratori risca sa ramana pe drumuri fiindca nu-si mai primesc banii.