Un functionar guvernamental dintr-o regiune saraca a Indiei a devenit prima persoana ce a castigat un milion de dolari la un joc de televiziune in tara asiatica, transmite FoxNews. Povestea lui Sushil Kumar (26 de ani) a fost comparata cu cea a eroului din filmul "Slumdog Millionaire", castigator al Premiului Oscar in 2008, in care personajul, un tanar sarac, castiga premiul cel mare al versiunii indiene a concursului "Who Wants to Be a Millionaire".

Sushil Kumar, dupa castigarea concursuluiFoto: Reuters

Kumar si sotia sa au plans in momentul in care prezentatorul concursului, celebrul actor indian Amitabh Bachchan, le-a inmanat cecul in valoare de 50 de milioane de rupii (putin peste un milion de dolari). Kumar a raspuns corect la toate intrebarile din concurs.

"Ai creat istorie. Hotararea si determinarea ta te-au ajutat sa ajungi atat de departe in acest concurs", a declarat Bachchan.

FoxNews scrie ca, inainte de a participa la concursul de televiziune, Sushil Kumar castiga 120 de dolari pe luna ca functionar guvernamental. El isi suplimenta veniturile lucrand ca meditator in localitatea Motihari, aflata in statul estic Bihar.

El a declarat in timpul concursului ca familia sa este atat de saraca inca nu si-a permis sa cumpere un televizor, lucru care l-a facut sa mearga sa urmareasca "Who Wants to Be a Millionaire" la un vecin. De altfel, vecinul a fost cel care l-a convins pe Kumar sa participe la concurs, dupa ce a vazut ca aceasta raspundea corect la intrebarile puse participantilor aflati in platoul de filmare.

Potrivit afirmatiilor lui Kumar, calatoria la studioul din Mumbai a fost prima sa vizita intr-un oras mare si prima deplasare cu avionul.

El a spus ca va folosi o parte din bani pentru un curs pregatitor necesar trecerii exemenului de functionar civil. Castigatorul milionului de dolari intentioneaza sa cumpere o casa pentru sotia lui, sa achite datoriile parintilor sai si sa-si ajute fratii sa-si deschida mici afaceri.

In plus, Kumar a spus ca vrea sa deschida o biblioteca in Motihari, astfel incat copiii din localitate sa aiba acces la carti.

FoxNews scrie ca povestea lui Kumar a fost comparata cu cea a eroului din filmul "Slumdog Millionaire", castigator al Premiului Oscar in 2008, in care personajul, un tanar sarac, castiga premiul cel mare al versiunii indiene a concursului "Who Wants to Be a Millionaire".

Povestea lui Kumar l-a transformat pe acesta intr-un model de urmat pentru milioane de tineri indieni care vor sa scape din saracie.