Moscova este foarte surprinsa de propunerea speakerului Camerei reprezentantilor din Congresul SUA privind includerea Rusiei pe lista tarilor care genereaza neliniste printre politicienii americani. Comentand initiativa congresmanului John Boehner, seful diplomatiei ruse, Serghei Lavrov, a recomandat colegilor sai de la Washington sa iasa mai des din Twitter si sa puna capat acestor jocuri de-a „listele negre”, scrie publicatia electronica Vzgliad.

„Lista tarilor care trezesc ingrijorare devine tot mai lunga si pe aceasta lista ar trebui inclusa si Rusia. Industria rusa trece sub controlul statului, mijloacele independente de informare in masa sunt supuse represiunii, opozitia este batuta si bagata la inchisoare”, a scris Boehner pe pagina lui de Twitter.

In opinia lui, este timpul ca „administratia SUA sa-si revizuiasca relatiile cu Rusia. Trebuie sa intelegem foarte clar ca unele sfere nu sunt negociabile. Niciodata nu trebuie sa ne cerem scuze pentru abaterile de la normele libertatii si ale democratiei in intreaga lume”.

„Eu inteleg atractivitatea comunicarii prin Twitter, dar pentru a exprima unele propuneri oficiale, serioase, se folosesc, de obicei, alte formate. Daca pe partenerii nostri ii nelinisteste ceva, suntem intotdeauna dispusi sa discutam. Dar pentru asta exista canale de comunicare intre Moscova si Washington pe linia puterii executive, pe linia colaborarii interparlamentare”, a raspuns Lavrov.