Televizunea Al Alaan TV din Dubai a difuzat o inregistrare video ce ar infatisa trupurile neinsufletite ale lui Muammar Gaddafi, al fiului acestuia Mutassim si al fostului ministru libian al Apararii, Abu Bakr Yunis, inainte de inmormantarea acestora in desertul Sahara, relateaza Daily Telegraph.

Potrivit postului de televiziune arab, inregistrarea filmata de un amator prezinta o ceremonie funerara desfasurata in apropiere de Misrata, in imagini putandu-se vedea trei sicrie de lemn deschise, in care s-ar fi aflat corpurile lui Gaddafi, Mutassim si Abu Bakr Yunis.

In filmulet, un cleric, despre care se crede ca este preotul personal al lui Gaddafi, Khaled Tantoush, capturat si el de rebeli impreuna cu fostul lider libian, rosteste rugaciunea islamica de inmormantare Salat al-Janazah, la ceremonie luand parte cativa privitori.

Sicriele au fost apoi preluate de doi reprezentanti ai Consiliului National de Tranzitie, pentru a fi ingropate intr-un loc secret din desertul libian.

La ceremonie ar mai fi fost prezenti si doi dintre verii lui Gaddafi, Mansour Dhao Ibrahim si Ahmed Ibrahim, care au fost de asemenea capturati de rebeli, cand convoiul fostului dictator a fost lovit, joia trecuta, de un raid NATO, in apropiere de Sirte, orasul natal al lui Gaddafi.