Un egiptean a fost condamnat sambata la Cairo la trei ani de inchisoare si munca silita pentru ca a insultat Islamul in postari pe Facebook, relateaza agentia oficiala Mena, citata de AFP.

Tribunalul a decis ca Ayman Yussef Mansour este vinovat ca a "insultat intentionat, atacat si ridiculizate demnitatea religiei islamice", precizeaza Mena. Tribunalul a considerat ca insultele vizau "nobilul Coran, adevarata religie islamica, profetul islamului si musulmanii, intr-un maniera calomnioasa", adauga agentia.

Mansour a fost arestat in august.

Mena nu precizeaza religia barbatului, insa relateaza ca tribunalul a insistat asupra faptului ca "toti membrii tuturor religiilor" sunt "obligati sa tolereze existenta altora".

In Egipt, legea interzice insultele la adresa religiei.

In 2007, bloggerul Karim Amer a fost condamnat la la inchisoare pentru ca l-a insultat pe profetul islamului si pe Hosni Mubarak. A fost eliberat in 2010.

Condamnarea lui Mansour este "inca o noua incalcare a libertatii de exprimare" in Egipt, unde armata este insarcinata cu tranzitie democratica, dupa prabusirea regimului lui Mubarak, a declarat o cercetatoare de l organizatia Humar Rights Watch.