Noi imagini surprinse imediat dupa capturarea lui Muammar Gaddafi au fost difuzate vineri de presa. In inregistrarea video prezentata de The Telegraph, un luptator al fortelor Consiliului National de Tranzitie (CNT) din Libia povesteste ca el a fost cel care l-a descoperit pe Gaddafi in conducta de canalizare in care fostul dictator libian se ascundea.

Imaginile il infatiseaza pe fostul lider libian, cu fata plina de sange, in timp ce era "saltat" de soldatii CNT. Muammar Gaddafi a fost ranit dupa ce convoiul sau a fost atacat de fortele noii puteri libiene.

Unul dintre luptatorii CNT care l-au capturat sustine ca el a fost primul care l-a prins pe Gaddafi. El a descris momentele in care l-au gasit pe dictator, ascuns intr-o conducta de canalizare impreuna cu cativa bodyguarzi ai sai.

"Cand ne-am dus pe partea cealalta a drumului, patru-cinci oameni au iesit din ascunzatoare. Acestia s-au predat si ne-au spus ca Gaddafi se acunde acolo si este ranit. Cand am intrat in gaura de canal, i-am vazut parul stufos si eu am sarit pe el primul. Au venit si cei cu care eram si l-au inconjurat", a povestit barbatul.

Potrivit acestuia, la momentul capturarii, Gaddafi avea asupra sa un pistol si inca o arma intr-o geanta.