Fostul sef al FMI Dominique Strauss-Khan este implicat intr-un nou scandal, numele lui fiind mentionat in ancheta demarata de Procuratura din Lille pentru investigarea acuzatiilor de prostitutie desfasurata la Hotelul Carlton din localitate, sustine revista franceza Closer. Informatiile apar la o zi dupa ce ancheta declansata de autoritatile franceze cu privire la acuzatiile de tentativa de viol depuse de ziarista Tristane Banon a fost inchisa.

Dominique Strauss-KahnFoto: Reuters

Editia electronica a revistei Closer a scris vineri ca numele lui Dominique Strauss-Kahn a fost amintit de cateva dintre prostituate si de intermediarii implicati in cazul Carlton, ancheta inceputa in luna martie in care autoritatile investigheaza acuzatiile de prostitutie referitoare la implicarea unor minore.

Closer sustine ca judecatorii din Lille au confirmat faptul ca Strauss-Khan este unul dintre clientii cercului de prostitutie investigat. Conform partilor implicate, Strauss-Khan ar fi beneficiat de serviciile lor.

Publicatia franceza scrie ca Dominique Strauss-Kahn va fi audiat in scurt timp "ca martorla faptecareau avut locin 2010" cu scopul de a determina gradulde cunoastere aretelei.

Scandalul a izbucnit la inceputul lunii octombrie cand directorul de relatii publice al hotelului a fost acuzat ca ar fi organizat "petreceri fine" pentru clienti si prieteni unde ar fi fost prezente si tinere minore.

Anchetatorii i-au arestat pe proprietarul hotelului si pe directorul de relatii publice sub acuzatia de proxenetism agravat comis in banda organizata. Afacerea Carlton a luat amploare in decursul zilei de joi, odata cu anuntul ca, pe langa oameni de afaceri, avocati si politisti, este implicat si un politician.